Zapečené karé so sušenými paradajkami, mozzarellou a opekanými sladkými zemiakmi
Typ receptu: Mäsité hlavné jedlo
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Suroviny
  • 6 tenkých plátkov bravčového karé (cca. 300g)
  • 50g sušených paradjok v korenistom oleji
  • lyžiča kapari
  • niekoľko listov čerstvej bazalky
  • 1 mozzarella
  • 2 sladké zemiaky
  • 1ČL sušený tymián
  • olej
  • soľ
  • biele korenie
Postup
  1. Sladké zemiaky ošúpem a nakrájam na menšie kocky
  2. Kocky premiešam s olejom, soľou, bielym korením a tymiánom, dám ich na pekáč a vložím do rúry na 200 stupňov na cca. 20 min. Uložím ich na pekáč tak, aby tam ešte ostalo miesto pre mäso, ktoré po 20 minútach potom priložím.
  3. Medzičasom pripravím mäso. Najprv ho osolím, okorením a rýchlo opečiem na panvici.
  4. Sušené paradajky, kapary a bazalku nasekám na menšie kúsky a premiešam ich, nakrájam mozzarellu
  5. Na opečené mäsá natriem paradejkovú masu a zakryjem plátkom mozzarelly
  6. Po 20 min. pečenia zemiakov vložím na pekáč aj pripravené mäská a do 5-10 minút ich pečiem spolu zemiakmi, ktoré by už mali byť ku koncu mäkkučké.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/bella-italia/zapecene-kare-so-susenymi-paradajkami-mozzarellou-a-sladkymi-zemiakmi/