plátky krkovičky, alebo kuracích pŕs dôkladne natriem grilovacím korením, koriandrom a roztlačeným strúčikom cesnaku.
Mäso dám do chladničky na 1 hod.
Červenú šošovičku niekoľkokrát opláchnem studenou vodou a nechám odkvapkávať.
Nadrobno nasekanú cibuľu a 1 strúčik cesnaku opražím na trocha olivovom oleji, okorením a osolím.
Cibuľu restujem do zlatista a potom pridám paradajkové pyré (pretlak), horčicu a podlejem vínom. Keď z vína sa odparí alkohol pridám vývar.
Vložím dva strúčiky cesnaku v celku, bobkový list, a červenú šošovičku. Dôkladne premiešam a na strednom ohni varím do hotova cca. 10 min. V prípade, že sa odparí veľa šťavy, doplním vodou.
Keď je prívarok hotový, stiahnem z ohňa a pomaly pridám biely jogurt. Na koniec ešte raz dám zovrieť.
Mäso vyberiem z chladničky a krátko opečiem na rozpálenej gril panvici ( 3 min. z každej strany).
Servírujem na tanier s toastovým chlebom.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/zo-sveta/pecena-krkovicka-s-cervenou-sosovicou/