Pečená krkovička s červenou šošovicou
Typ receptu: mäsité hlavné jedlo
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Suroviny
  • 4 plátky krkovičky, resp. kuracie prsia
  • grilovacie korenie
  • chilli
  • koriander
  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice paradajkovej pyré
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1,5 dcl bieleho vína
  • slepačí vývar 0,5l
  • 2 kávové lyžice horčice
  • 3 ks bobkového listu
  • 250 g červenej šošovice
  • 150 g bieleho jogurtu
Postup
  1. plátky krkovičky, alebo kuracích pŕs dôkladne natriem grilovacím korením, koriandrom a roztlačeným strúčikom cesnaku.
  2. Mäso dám do chladničky na 1 hod.
  3. Červenú šošovičku niekoľkokrát opláchnem studenou vodou a nechám odkvapkávať.
  4. Nadrobno nasekanú cibuľu a 1 strúčik cesnaku opražím na trocha olivovom oleji, okorením a osolím.
  5. Cibuľu restujem do zlatista a potom pridám paradajkové pyré (pretlak), horčicu a podlejem vínom. Keď z vína sa odparí alkohol pridám vývar.
  6. Vložím dva strúčiky cesnaku v celku, bobkový list, a červenú šošovičku. Dôkladne premiešam a na strednom ohni varím do hotova cca. 10 min. V prípade, že sa odparí veľa šťavy, doplním vodou.
  7. Keď je prívarok hotový, stiahnem z ohňa a pomaly pridám biely jogurt. Na koniec ešte raz dám zovrieť.
  8. Mäso vyberiem z chladničky a krátko opečiem na rozpálenej gril panvici ( 3 min. z každej strany).
  9. Servírujem na tanier s toastovým chlebom.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/zo-sveta/pecena-krkovicka-s-cervenou-sosovicou/