Cesnakovo-bylinkový maslový chlieb na roztrhanie
Typ receptu: Pečivo
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Upečte si čerstvé chlebové kúsky, ktoré sú nasiaknuté cesnakovo-bylinkovým maslom, sú chrumkavé a vonia z nich celá kuchyňa.
Suroviny
Cesto
  • 430 g hladkej múky
  • 5g sušeného droždia
  • 2,4 dcl vlažnej vody
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička soli
Maslová kúpeľ
  • 50g roztopeného masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička provensálskeho korenia
  • trochu soli
Postup
  1. Z múky, vody, olivového oleja a soli vymiesim a nechám vykysnúť cesto (za mňa to spravila domáca pekárnička, takže to bolo skoro bez práce) - trvá to asi hodinku a pol, tak s tým počítajte pri príprave.
  2. Medzičasom v miske premiešam roztopené maslo, provensálske korenie, soľ a nastrúham k nemu cesnak.
  3. Keď je cesto hotové tak si trochu namastím ruky a vytrhnem z neho menší kúsok, namočím ho do maslového kúpeľa a dám na pekáč. Postup opakujem kým sa neminie cesto, alebo sa naplní pekáč. V masle mi ostalo ešte pomerne veľa cesnaku, tak ten som vylovil z masla a ešte pridal na vrch "chleba".
  4. Pekáč vložím do predhriatej rúry na 200 stupňov na cca. 25 minút. Pár minút nechám vychladnúť a vrhnem sa na to, kým je chlieb ešte trochu teplý a chrumkavý.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/gurmani-pecu/cesnakovo-bylinkovy-maslovy-chlieb-na-roztrhanie/