Hlbokozmrazené mušle, resp. 3 konzervy Calvo čiernych mušlí (keďže nie sme pri mori, ja osobne preferujem konzervy)
4 strúčiky cesnaku
1 citrón
olivový olej
soľ
čierne korenie
1,5 dcl bieleho vína
kúsok masla
smotana na varenie
petržlenová vňať
1,5 dcl slepačieho vývaru
Postup
V prípade, že jedlo pripravujem z hlbokozmrazených mušlí, mušle treba vybrať z mrazničky dostatočným časovým predstihom a rozmrazovať pomaly, najlepšie v chladničke.
Dám zovrieť vodu a uvarím špagety.
Nadrobno nasekané strúčiky cesnaku restujem na olivovom oleji a po minúte zalejem bielim vínom. Keď z vína sa odparí alkohol, pridám mušle.
Okorením, pridám šťavu z citróna a dusím niekoľko minút.
Postupne podlievam vývarom.
Pred koncom pridám smotanu a petržlenovú vňať a dôkladne to premiešam so špagetami.
Servírujem na tanier s plátkom citróna a posypem s parmezánom a petržlenovou vňaťou.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/bella-italia/spagety-s-muslami-v-smotanovo-citronovej-omacke/