Pomarančové tiramisu
Typ receptu: Dezert
Kuchyňa: Talianska kuchyňa
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
Porcie: 4-5 porcii
 
Recept na Tiramisu, ktoré nahrádza chuť kávy ovocnou ľahkosťou pomarančovej šťavy a arómou pomarančovej kôry a rumu.
Suroviny
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg detskej piškóty (podlhovastej)
  • 3 ks vajce
  • 3 polievkovej lyžice krištáľového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 2 ks pomaranča ( 2dcl pomarančového džúsu)
  • 2 polievkovej lyžice nesladeného KAKAO prášku
  • Soľ
Postup
  1. Do misky nastrúham kôru z pomaranča a do druhej misky vytlačím šťavu.
  2. K pomarančovej šťave pridám rum.
  3. Žĺtky vajec, cukor, vanilkový cukor a kôru z pomarančov zmiešam a vyšľahám do peny. Potom pridám mascarpone a dôkladne premiešam.
  4. Z bielkov vajec vyšľahám tuhý sneh. Do bielkov pridám štipku soli, sneh bude pevnejší a belší.
  5. Piškóty namočím do pomarančovo – rumovej šťavy a naložíme ich do plytkej misky.
  6. Piškóty potom natriem krémom.
  7. Postupne tak vytvorím viac radov piškóty a krému.
  8. Na koniec posypem kakaom.
  9. Dám do chladničky na 4-5 hodín.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/bella-italia/pomarancove-tiramisu/