Pomarančové tiramisu
Typ receptu: Dezert
Kuchyňa: Talianska kuchyňa
Čas prípravy:
Čas varenia:
Celkový čas:
Porcie: 4-5 porcii
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg detskej piškóty (podlhovastej)
- 3 ks vajce
- 3 polievkovej lyžice krištáľového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 polievková lyžica rumu
- 2 ks pomaranča ( 2dcl pomarančového džúsu)
- 2 polievkovej lyžice nesladeného KAKAO prášku
- Soľ
- Do misky nastrúham kôru z pomaranča a do druhej misky vytlačím šťavu.
- K pomarančovej šťave pridám rum.
- Žĺtky vajec, cukor, vanilkový cukor a kôru z pomarančov zmiešam a vyšľahám do peny. Potom pridám mascarpone a dôkladne premiešam.
- Z bielkov vajec vyšľahám tuhý sneh. Do bielkov pridám štipku soli, sneh bude pevnejší a belší.
- Piškóty namočím do pomarančovo – rumovej šťavy a naložíme ich do plytkej misky.
- Piškóty potom natriem krémom.
- Postupne tak vytvorím viac radov piškóty a krému.
- Na koniec posypem kakaom.
- Dám do chladničky na 4-5 hodín.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/bella-italia/pomarancove-tiramisu/
3.5.3208