Hydinové rolky plnené špenátom a bryndzou
Typ receptu: Mäsite hlavné jedlo
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Morčacie, alebo kuracie mäso plnené jemne cesnakovým baby špenátom a bryndzou vo fantastickej krémovej omáčke.
Suroviny
  • 400 g kuracie, alebo morčacie prsia
  • 125g baby špenát
  • 125 g bryndza
  • 1 menšia cibuľa
  • maslo
  • olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • tymián
  • 1 dl biele víno
  • soľ
  • biele korenie
Postup
  1. Mäso nakrájam na plátky, jemne vyklepem, obe strany osolím, okorením a vnútornú stranu (kde pôjde plnka) posypem tymiánom.
  2. Na masle a olivovom oleji nechám pár minút orestovať aj s pretlačeným cesnakom. Fakt len krátko, kým špenát pekne zmäkne. Trochu ho osolím, okorením.
  3. Keď špenát trochu vychladol, tak ho premiešam s bryndzou.
  4. Na plátky mäsa naberiem bryndzovú plnku, stočím ich do rolky a upevním (my sme použili špagátik, môžete skúsiť aj ihlu, či špáratka), aby mi pri pečení vytieklo čo najmenej plnky.
  5. Na oleji opečiem rolky zo všetkých strán, pár minút, kým sa zväčša upečú a získajú peknú farbu. Potom ich vyberiem z panvice a začnem s prípravou božskej omáčky. Základom je výpek, tak ho preboha nevylejte :)
  6. Do výpeku pridám ešte trochu masla na ktorom opražím nadrobno nakrájanú cibuľku, po pár minútach prilejem biele víno a trochu prevarím.
  7. Mäsové rolky vložím späť do omáčky, prikryjem panvicu a pri slabšom ohni nechám mäsko v saune na cca. 15 minút.
  8. Rolky vyberiem, odstránim špagát, nakrájam na kolieska a polejem omáčkou (aby bola krajšia, krémovejšia, my sme ju ešte aj rozmixovali).
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/zo-sveta/hydinove-rolky-plnene-spenatom-a-bryndzou/