Ohnivé mäso zo srnčieho stehna
Typ receptu: Hlavné jedlo
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Nič sa nehodí lepšie na ohnivé mäso, ako práve kvalitná mladá divina.
Suroviny
  • 1 kg srnčie stehno, resp. bravčové stehno (v tomto prípade vynechám koreninovú zmes – Divina
  • 4-5 stredne veľkých cibúľ
  • 5-6 nasekaných nakladaných uhoriek
  • olej
  • paprika mletá
  • rasca mletá
  • chilli paprika (podľa chuti)
  • 2 dcl lečo, resp. čerstvá paprika a paradajky
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 1 polievková lyžica kečupu
  • soľ
  • čierne korenie
  • majoránka
  • koreninová zmes – Divina (mlynček)
Postup
  1. Mäso a cibuľu nakrájam na tenké rezance.
  2. Na rozpálenom oleji začnem restovať mäso cca. 10 min. Potom pridám cibuľu, chilli papriku, rascu a mletú červenú papriku.
  3. Po 5 minútach varenia pridám lečo, nasekané uhorky, horčicu, kečup, soľ, majoránku, čierne korenie a koreninovú zmes divina.
  4. Varím ďalej pokiaľ bude mäso úplne mäkké.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/z-nasich-krajov/ohnive-maso-zo-srncieho-stehna/