Ohnivé mäso zo srnčieho stehna
Typ receptu: Hlavné jedlo
Čas prípravy:
Čas varenia:
Celkový čas:
- 1 kg srnčie stehno, resp. bravčové stehno (v tomto prípade vynechám koreninovú zmes – Divina
- 4-5 stredne veľkých cibúľ
- 5-6 nasekaných nakladaných uhoriek
- olej
- paprika mletá
- rasca mletá
- chilli paprika (podľa chuti)
- 2 dcl lečo, resp. čerstvá paprika a paradajky
- 1 polievková lyžica horčice
- 1 polievková lyžica kečupu
- soľ
- čierne korenie
- majoránka
- koreninová zmes – Divina (mlynček)
- Mäso a cibuľu nakrájam na tenké rezance.
- Na rozpálenom oleji začnem restovať mäso cca. 10 min. Potom pridám cibuľu, chilli papriku, rascu a mletú červenú papriku.
- Po 5 minútach varenia pridám lečo, nasekané uhorky, horčicu, kečup, soľ, majoránku, čierne korenie a koreninovú zmes divina.
- Varím ďalej pokiaľ bude mäso úplne mäkké.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/z-nasich-krajov/ohnive-maso-zo-srncieho-stehna/
3.5.3208