Muffin s tmavou čokoládou a vlašskými orechmi
Typ receptu: Sladkosti
Kuchyňa: Americká
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Výborný klasický muffin, ktorý kombinuje základný muffin s kúskami horkej čokolády a vlašskými orechmi.
Suroviny
  • 2 šálky hladkej múky
  • ⅔ šálky cukru (my sme dali pol na pol biely a hnedý cukor)
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • ⅔ šálky mlieka
  • ½ šálky roztopeného masla (už vychladnuté)
  • 2 vajcia, mierne rozšľahané
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 200 gramovej tmavej čokolády nasekanej na kúsky (my sme použili 150 gramov klasickej, nasekanej do cesta + 50 gramov čokoládových bobuliek na vrch muffinov)
  • ½ šálky vlašských orechov
Postup
  1. Zapnem rúru, nastavím na 200 stupňov
  2. Roztopím maslo, nech má čas vychladnúť
  3. Namastím muffinový pekáč
  4. Vo väčšej miske premiešam múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ
  5. V ďalšej miske zmiešam mlieko, vajcia, maslo
  6. V strede "suchej" misky spravím priestor do ktorej nalejem obsah "mokrej" misky, rýchlo premiešam, kým sa suroviny spoja
  7. Primiešam nasekanú čokoládu a orechy
  8. Cesto naberiem na formy. Každú formu pritom naplním asi tak do dvoch tretín, nech ostane miesto na rast muffinu.
  9. Vložím muffiny do rúry a pečiem 15-20 minút. Prepečenosť kontrolujem klasickou metódou: do muffinu vpichnem špajlu, alebo špáratku a ak vyjde čisté, nepolepené cestom, tak je muffin upečený.
  10. Nechám trochu vychladnúť a vrhnem sa na krásne muffiny.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/sladke-vymysly/muffin-s-tmavou-cokoladou-a-vlasskymi-orechmi/