Výborný klasický muffin, ktorý kombinuje základný muffin s kúskami horkej čokolády a vlašskými orechmi.
Suroviny
2 šálky hladkej múky
⅔ šálky cukru (my sme dali pol na pol biely a hnedý cukor)
2 lyžičky prášku do pečiva
½ lyžičky soli
⅔ šálky mlieka
½ šálky roztopeného masla (už vychladnuté)
2 vajcia, mierne rozšľahané
1 sáčok vanilkového cukru
200 gramovej tmavej čokolády nasekanej na kúsky (my sme použili 150 gramov klasickej, nasekanej do cesta + 50 gramov čokoládových bobuliek na vrch muffinov)
½ šálky vlašských orechov
Postup
Zapnem rúru, nastavím na 200 stupňov
Roztopím maslo, nech má čas vychladnúť
Namastím muffinový pekáč
Vo väčšej miske premiešam múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a soľ
V ďalšej miske zmiešam mlieko, vajcia, maslo
V strede "suchej" misky spravím priestor do ktorej nalejem obsah "mokrej" misky, rýchlo premiešam, kým sa suroviny spoja
Primiešam nasekanú čokoládu a orechy
Cesto naberiem na formy. Každú formu pritom naplním asi tak do dvoch tretín, nech ostane miesto na rast muffinu.
Vložím muffiny do rúry a pečiem 15-20 minút. Prepečenosť kontrolujem klasickou metódou: do muffinu vpichnem špajlu, alebo špáratku a ak vyjde čisté, nepolepené cestom, tak je muffin upečený.
Nechám trochu vychladnúť a vrhnem sa na krásne muffiny.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/sladke-vymysly/muffin-s-tmavou-cokoladou-a-vlasskymi-orechmi/