Restovaná kuracia pečeň s jablkami a červeným vínom
Typ receptu: Hlavné jedlo
Čas prípravy:
Čas varenia:
Celkový čas:
- 500 dkg kuracej pečene
- 4 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- olej, resp. kačacia masť
- 1-2 jablká
- soľ
- čierne korenie
- majoránka
- 2 lyžičky paradajkového pretlaku
- 3 – 4 dcl červeného vína
- ryža (príloha)
- Kuraciu pečeň, jablká a cesnak nakrájam na malé kúsky, cibuľu nakrájam na tenké rezance.
- Na rozpálenom oleji, resp. masti začnem restovať cibuľu. Potom pridám pečeň a po 2 min. aj jablká a paradajkový pretlak.
- Okorením a osolím a podlejem červeným vínom.
- Varíme asi 20 min.
- Kým bude jedlo hotové postavím vodu a uvarím ryžu. Hotovo :)
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/stredomorie/restovana-kuracia-pecen-s-jablkami-a-cervenym-vinom/
3.5.3208