Restovaná kuracia pečeň s jablkami a červeným vínom
Typ receptu: Hlavné jedlo
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Osvedčený recept obohatený jablkom, paradajkovým pretlakom a dávkou červeného vína.
Suroviny
  • 500 dkg kuracej pečene
  • 4 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej, resp. kačacia masť
  • 1-2 jablká
  • soľ
  • čierne korenie
  • majoránka
  • 2 lyžičky paradajkového pretlaku
  • 3 – 4 dcl červeného vína
  • ryža (príloha)
Postup
  1. Kuraciu pečeň, jablká a cesnak nakrájam na malé kúsky, cibuľu nakrájam na tenké rezance.
  2. Na rozpálenom oleji, resp. masti začnem restovať cibuľu. Potom pridám pečeň a po 2 min. aj jablká a paradajkový pretlak.
  3. Okorením a osolím a podlejem červeným vínom.
  4. Varíme asi 20 min.
  5. Kým bude jedlo hotové postavím vodu a uvarím ryžu. Hotovo :)
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/stredomorie/restovana-kuracia-pecen-s-jablkami-a-cervenym-vinom/