Marocké guľky s paradajkovým cícerom a falošným „harissa dipom“
Typ receptu: mäsité jedlo
Čas prípravy:
Čas varenia:
Celkový čas:
Pochutnajte si na arómach severnej Afriky. Korenisté guľky z jahňacieho mäsa so zdravou prílohou.
Suroviny
50 dkg mletého jahniaceho mäsa resp. mix mletého masa (hovädzie, bravčové)
2 stredne veľké cible
2 strúčiky cesnaku
olej
paprika mletá
rasca mletá
chilli paprika
soľ
čierne korenie
koriander
kurkuma
1 - 2 konzervy cíceru
1 – 2 konzervy drvených paradajok
1 lyžička krištáľového cukru ( podľa chuti )
1 veľká kyslá smotana, alebo biely jogurt
papriková pasta „červené zlato“ - piros arany
šalátový mix
reďkovka
rukola
olivový olej
citrónová šťava
biele víno
Postup
Guľky
Cibuľu nakrájam na malé kocky a rozpučím strúčik cesnaku.
Mleté mäso, cibuľu, cesnak, rascu mletú, papriku mletú, soľ, čierne korenie, kurkumu a koriander dôkladne premiešam a urobím masové guľky.
Na rozpálenom oleji pečiem guľky cca. 10 min.
Paradajkovo cícerová omáčka
Na rozpálenom oleji začnem restovať nasekanú cibuľu, cesnak a chilli papričku z ktorej najprv odstránim semienka. Potom pridám trocha bieleho vína. Postupne pridám cícer a osolím, okorením a pridám konzervy drvených paradajok.
Falošný „harissa dip
Medzitým pripravím falošný „harissa dip“, veľmi jednoducho. K smotane, alebo k bielemu jogurtu pridám „červené zlato“ podľa vlastnej chuti.
Šalát
Na koniec zmiešam šalátový mix, nasekanú reďkovku, rukolu, ktorý ochutím olivovým olejom a citrónovou šťavou. Osolím a okorením.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/zo-sveta/marocke-gulky-s-paradajkovym-cicerom-a-falosnym-harissa-dipom/