Jablkový perník
Typ receptu: Dezert
Čas prípravy:
Čas varenia:
Celkový čas:
- 300g polohrubej múky
- 200g cukru
- 3 lyžice kakaového prášku
- 100 ml oleja
- 100 ml mlieka
- 2 vajcia
- 3 jablká
- 2 balíky kypriaceho prášku do perníka
- lekvár z čiernych ríbezlí
- čokoláda na polevu
- Múku, cukor, kakaový prášok, olej, mlieko, vajcia premiešam v miske
- Jablká nastrúham a pridám do masy, nakoniec primiešam aj kypriaci prášok
- Dobre premiešanú zmes vylejem na maslom vymazaný a vysypaný plech
- Pečiem na 180 stupňoch asi 30 minút
- Kým sa perník pečie, roztopím si čokoládu, ktorú použijem ako polevu
- Keď je perník hotový nechám ho vychladnúť, pomažem ho dobrou dávkou lekváru a polejem čokoládovou polevou.
- Počkám kým poleva stuhne a servírujem.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/sladke-vymysly/pecie-kt-jablkovy-pernik/
3.5.3208