Linguine s krevetami v paradajkovo – chilli omáčke
Typ receptu: Hlavné jedlo
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Ľahká prímorská špecialitka so štiplavým koncom :)
Suroviny
  • hlbokozmrazené krevety 250 g
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava 1 citrónu
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • šafran
  • škorica max ½ lyžičky
  • bazalka
  • paradajková šťava 7dcl
  • parmezan
  • linguine cestoviny 500g
Postup
  1. Krevety treba vybrať z mrazničky dostatočným časovým predstihom a rozmrazovať pomaly, najlepšie v chladničke.
  2. Dám zovrieť vodu a uvarím linguine. – 10 minút
  3. Nadrobno nasekané strúčiky cesnaku a chilli papričku, z ktorej najprv odstránim semienka, restujem na olivovom oleji a potom pridám krevety.
  4. Okoreníme soľou, čiernym korením, šafranom, škoricou a bazalkou, potom pridáme šťavu z citróna a dusíme niekoľko minút.
  5. Podlejem paradajkovou šťavou a pridám troška nastrúhaného parmezánu.
  6. Pripravenú omáčku dôkladne premiešam s linguine cestovinami.
  7. Servírujem na tanier s lístkom bazalky a posypem s parmezánom.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/bella-italia/linguine-s-krevetami-v-paradajkovo-chilli-omacke/