Kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku
Typ receptu: Mäsité jedlo
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Opekané mäso s jemnou omáčkou ochutenou čerstvým medvedím cesnakom.
Suroviny
  • 3 kuracie prsia
  • maslo
  • olivový olej
  • soľ
  • biele korenie
  • múka
  • trochu bieleho vína
  • 1 cibuľa
  • Hŕstka medvedieho cesnaku
  • 1 smotana na šľahanie
Postup
  1. Plátky upečiem na panvici, buď v oleji, alebo v zmesi olivového oleja a masla (chuť bude lepšia, uvidíte)
  2. Keď je mäso upečené, vyberiem ho z panvice a pripravím omáčku v tej istej panvici, aby som nestratil ten krásny výpek.
  3. Do výpeku vlejem trochu vína, prevarím ho a pritom poškrabkám panvicu, aby sa uvoľnila celá krása výpeku.
  4. Pridám najemno nakrájanú cibuľu, opražím ju trochu
  5. Pridám nakrájaný medvedí cesnak, premiešam, nechám ho trochu sa zoznámiť s cibuľou a potom k omáčke prilejem smotanu.
  6. Omáčku trochu prevarím (ak chcete krémovejšiu, tak ju môžete aj premixovať), vložím mäská späť do nej, aby sa zohriali a servírujem.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/domace-chute/kuracie-prsia-s-omackou-z-medvedieho-cesnaku/