Kuracie prsia s omáčkou z medvedieho cesnaku
Typ receptu: Mäsité jedlo
Čas prípravy:
Čas varenia:
Celkový čas:
- 3 kuracie prsia
- maslo
- olivový olej
- soľ
- biele korenie
- múka
- trochu bieleho vína
- 1 cibuľa
- Hŕstka medvedieho cesnaku
- 1 smotana na šľahanie
- Plátky upečiem na panvici, buď v oleji, alebo v zmesi olivového oleja a masla (chuť bude lepšia, uvidíte)
- Keď je mäso upečené, vyberiem ho z panvice a pripravím omáčku v tej istej panvici, aby som nestratil ten krásny výpek.
- Do výpeku vlejem trochu vína, prevarím ho a pritom poškrabkám panvicu, aby sa uvoľnila celá krása výpeku.
- Pridám najemno nakrájanú cibuľu, opražím ju trochu
- Pridám nakrájaný medvedí cesnak, premiešam, nechám ho trochu sa zoznámiť s cibuľou a potom k omáčke prilejem smotanu.
- Omáčku trochu prevarím (ak chcete krémovejšiu, tak ju môžete aj premixovať), vložím mäská späť do nej, aby sa zohriali a servírujem.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/domace-chute/kuracie-prsia-s-omackou-z-medvedieho-cesnaku/
3.5.3208