Super rýchle a jednoduché pagáčiky s božskou kombináciou cesnaku a zrelého syru Cheddar.
Suroviny
Pagáčiky:
2 hrnčeky hladkej múky
2 lyžičky cukru
1 lyžica prášku do pečiva
3-4 strúčiky cesnaku, rozdrvené
menšia lyžička soli
¼ lyžičky cayenne korenia
1 hrnček cmaru (izbová teplota, nie priamo z chladničky)
100 gramov roztopeného masla
1,5 hrnčeka strúhaného syru cheddar, čím zrelší, tým lepšie
Na potieranie pagáčikov
3 lyžice roztopeného masla
1 lyžica nasekanej zelerovej vňate
1 väčší strúčik rozdrveného cesnaku
Postup
Zapnem rúru na 220 stupňov, pripravím pekáč a papier na pečenie
Vo väčšej miske premiešam múku, cukor, prášok do pečiva, cayenne, soľ
V ďalšej miske zas zmiešam cmar, maslo a cesnak.
Tekuté prísady potom prilejem k suchým a poriadne premiešam, následne k mase primiešam aj nastrúhaný syr.
Rukami naberiem menši porciu cesta a umiestnim na pekáč tak, aby mi táto porcia vydala cca. 10-12 kusov. Tvar by mal byť viac plackovitý, ako pagáčikový a radšej viac menších kusov, nech sa dobre prepečú. Nechajte okolo porcii trochu miesta, pri pečení ešte narastú.
Pekáč vložím do rúry a pečiem cca. 20 minút.
Kým sa pečú, v miske zmiešam prísady na potieranie. A keď sú pagáčiky upečené, hneď ako ich vytiahnem z rúry ich poriadne popotieram touto cesnakovou krásou. Pri pečení sa totiž väčšina cesnakovej arómy z pagáčikov vytratí, resp. zmení na príjemne sladkú chuť pečeného cesnaku, tak to treba trochu oživiť :)
Počkám, kým vychladnú, sadnem na terasu, otvorím si pivo a pustím sa do pagáčikov :)
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/gurmani-pecu/rychle-cesnakovo-syrove-pagaciky/