Z chilli papričiek vyberiem semienka a očistím kúsok zázvoru.
Nadrobno nakrájané Chilli papričky, zázvor a 3 strúčiky lisovaného cesnaku vložím do misky s nastrúhanou citrónovou kôrou, olivovým olejom a medom. Osolím, okorením a marinádu dôkladne premiešam.
Kuracie prsia dôkladne pripravím a osuším. Rozkrojím ich na tenké plátky a pomocou pästi ich na tenko naklepem.
Takto pripravené kuracie prsia dôkladne natriem marinádou a dám do chladničky kým pripravím baklažán. Kuracie prsia potom krátko opečiem na rozpálenej panvici ( asi 2 minúty z každej strany)
Mäso vyložím na tanier a natriem lyžičkou masla.
V druhej misk pripravím rukolu s trochou olivového oleja, citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Po premiešaní naplním kuracie prsia šalátom a zrolujem ich.
Grilovaný baklažán so zelenými bylinkami:
Všetky čerstvé bylinky nakrájam nadrobno a zmiešam ich s olivovým olejom, jablčným octom a strúčikom nadrobno nasekaného cesnaku. Osolím a okorením.
Baklažán nakrájam na tenké plátky a nasolím (soľ vytiahne z baklažánu horkosť). Po 10 minútach ich umyjem a osuším. Grilujem ich na olivovom oleji v gril panvici, alebo ak sa vám chce, tak na grile.
Pripravený baklažán potriem pripravenou bylinkovou marinádou a nechám chvíľu marinovať.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/zo-sveta/kuracie-prsia-plnene-rukolou-s-grilovanym-baklazanom/