Kuracie prsia plnené rukolou s grilovaným baklažánom
Typ receptu: Mäsité hlavné jedlo
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Jemné. marinované kuracie mäsko plmené rukolou a grilovaným baklažánom s výbornou bylinkovou marinádou z vlastnej záhrady.
Suroviny
  • 4 kuracie prsné rezne
  • 1 chilli paprička
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • kúsok zázvoru
  • 1kávova lyžica medu
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 100 g rukoly
  • kúsok masla
  • 2 hrste čerstvých byliniek (bazalka, mäta, petržlenová vňať, medovka lekárska, pažítka)
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 2 baklažány
Postup
Kuracie prsia plnené rukolou:
  1. Z chilli papričiek vyberiem semienka a očistím kúsok zázvoru.
  2. Nadrobno nakrájané Chilli papričky, zázvor a 3 strúčiky lisovaného cesnaku vložím do misky s nastrúhanou citrónovou kôrou, olivovým olejom a medom. Osolím, okorením a marinádu dôkladne premiešam.
  3. Kuracie prsia dôkladne pripravím a osuším. Rozkrojím ich na tenké plátky a pomocou pästi ich na tenko naklepem.
  4. Takto pripravené kuracie prsia dôkladne natriem marinádou a dám do chladničky kým pripravím baklažán. Kuracie prsia potom krátko opečiem na rozpálenej panvici ( asi 2 minúty z každej strany)
  5. Mäso vyložím na tanier a natriem lyžičkou masla.
  6. V druhej misk pripravím rukolu s trochou olivového oleja, citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Po premiešaní naplním kuracie prsia šalátom a zrolujem ich.
Grilovaný baklažán so zelenými bylinkami:
  1. Všetky čerstvé bylinky nakrájam nadrobno a zmiešam ich s olivovým olejom, jablčným octom a strúčikom nadrobno nasekaného cesnaku. Osolím a okorením.
  2. Baklažán nakrájam na tenké plátky a nasolím (soľ vytiahne z baklažánu horkosť). Po 10 minútach ich umyjem a osuším. Grilujem ich na olivovom oleji v gril panvici, alebo ak sa vám chce, tak na grile.
  3. Pripravený baklažán potriem pripravenou bylinkovou marinádou a nechám chvíľu marinovať.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/zo-sveta/kuracie-prsia-plnene-rukolou-s-grilovanym-baklazanom/