Chilli con carne v kotlíku
Typ receptu: mäsité jedlo
Kuchyňa: mexická kuchyňa
Čas prípravy: 
Čas varenia: 
Celkový čas: 
 
Vyskúšajte náš recept na mexickú klasiku, jedlo divokého západu, Chilli con carne v kotlíkovej verzii.
Suroviny
  • 1 – 1,5 kg hovädzie stehno
  • 4-5 stredne veľkých cibúľ
  • 5-6 strúčiky cesnaku
  • olej, masť
  • paprika mletá
  • 1 kl mletej chilli papriky
  • 2 – ks čerstvej papriky a paradajok
  • soľ
  • 1,5 kl čierneho korenia
  • 1 pl oregano
  • 1 tmavé pivo Šariš
  • 2 konzervy červených fazúľ
  • 2 konzervy kukurice
  • 2 dl Coca Cola
  • 2 pl paradajkové pyré
  • 3 dl hovädzieho vývaru
Postup
  1. Mäso nakrájam na tenké rezance, cibuľu a cesnak nasekám na drobno.
  2. Na rozpálenom oleji a masti začnem restovať cibuľu a cesnak. Potom pridám mäso.
  3. Mäso trošku orestujem, cca. 10 min. a pridám mletú chilli papriku, mletú červenú papriku a podlejem 2 dcl pivom.
  4. Postupne pridám mleté čierne korenie, oregano, a paradajkové pyré ( kto má rád chuť ketchupu, môže aj ketchup).
  5. Potom pridám na malé kúsky nasekanú zelenú papriku a paradajky.
  6. Varím ďalej, kým mäso úplne zmäkne. Postupne podlievam tmavým pivom, hovädzím vývarom a 20 minút pred úplným dokončením pridám soľ podľa chuti a 2 dcl Coca - Coly.
  7. Pridám fazuľu ( jednu konzervu aj s vlastnou šťavou ) a kukuricu bez šťavy.
  8. Varím ešte cca. 10 min.
  9. Servírujem čerstvým chlebom, alebo fajitou.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/mexico-es-muy-bien/chilli-con-carne-v-kotliku/