Vyskúšajte náš recept na mexickú klasiku, jedlo divokého západu, Chilli con carne v kotlíkovej verzii.
Suroviny
1 – 1,5 kg hovädzie stehno
4-5 stredne veľkých cibúľ
5-6 strúčiky cesnaku
olej, masť
paprika mletá
1 kl mletej chilli papriky
2 – ks čerstvej papriky a paradajok
soľ
1,5 kl čierneho korenia
1 pl oregano
1 tmavé pivo Šariš
2 konzervy červených fazúľ
2 konzervy kukurice
2 dl Coca Cola
2 pl paradajkové pyré
3 dl hovädzieho vývaru
Postup
Mäso nakrájam na tenké rezance, cibuľu a cesnak nasekám na drobno.
Na rozpálenom oleji a masti začnem restovať cibuľu a cesnak. Potom pridám mäso.
Mäso trošku orestujem, cca. 10 min. a pridám mletú chilli papriku, mletú červenú papriku a podlejem 2 dcl pivom.
Postupne pridám mleté čierne korenie, oregano, a paradajkové pyré ( kto má rád chuť ketchupu, môže aj ketchup).
Potom pridám na malé kúsky nasekanú zelenú papriku a paradajky.
Varím ďalej, kým mäso úplne zmäkne. Postupne podlievam tmavým pivom, hovädzím vývarom a 20 minút pred úplným dokončením pridám soľ podľa chuti a 2 dcl Coca - Coly.
Pridám fazuľu ( jednu konzervu aj s vlastnou šťavou ) a kukuricu bez šťavy.
Varím ešte cca. 10 min.
Servírujem čerstvým chlebom, alebo fajitou.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/mexico-es-muy-bien/chilli-con-carne-v-kotliku/