Pečené koleno
Typ receptu: Mäsité hlavné jedlo
 
Suroviny
  • 1 koleno,
  • celý cesnak,
  • 2 stúčiky cesnaku
  • 1 väčšia cibuľa,
  • grilovacie korenie
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 pivo
  • čalamáda
  • horčica
  • chren
  • feferóny
Postup
  1. Deň vopred dáme koleno trocha povariť (nie úplne domäkka).
  2. Vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a dobre potrieme marinádou - rozotreným cesnakom, grilovacím korením, soľou a čierným korením. Potom koleno podlejeme pivom a posypeme nakrájanou cibuľou
  3. Prikryjeme a dáme do chladničky na 24 hod. Občas obrátime.
  4. Na druhý deň pridáme na pol rozkrájaný cesnak, vložíme do pekáča a prikryté pečieme asi 60 minút. Potom odokryjeme a dopečieme aby bola koža chrumkavá. Podľa potreby koleno často potierame "vypečenou šťavou - pivnou marinádou"!
  5. Pečené koleno servírujeme s horčicou, čalamádou, chrenom a feferónmi. odávame ktomu čerstvý chrumkavý biely chlieb!
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/domace-chute/pecene-koleno/