Deň vopred dáme koleno trocha povariť (nie úplne domäkka).
Vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a dobre potrieme marinádou - rozotreným cesnakom, grilovacím korením, soľou a čierným korením. Potom koleno podlejeme pivom a posypeme nakrájanou cibuľou
Prikryjeme a dáme do chladničky na 24 hod. Občas obrátime.
Na druhý deň pridáme na pol rozkrájaný cesnak, vložíme do pekáča a prikryté pečieme asi 60 minút. Potom odokryjeme a dopečieme aby bola koža chrumkavá. Podľa potreby koleno často potierame "vypečenou šťavou - pivnou marinádou"!
Pečené koleno servírujeme s horčicou, čalamádou, chrenom a feferónmi. odávame ktomu čerstvý chrumkavý biely chlieb!
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/domace-chute/pecene-koleno/