Králičie mäso dôkladne umyjeme, osušíme a rozkrájame na menšie kúsky.
Cibuľu , cesnak a slaninku pokrájame nadrobno.
Zo slaniny vypečieme masť a potom slaninku z panvice vyberieme.
Na masti opražíme cibuľu a cesnak do sklovita.
Poprášime mletou červenou paprikou, a podlejeme 1 pl lyžicou vývaru. Pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, podusíme, aby sa mäso zatiahlo. ( Tu môžeme pridať naspäť vypečenú slaninku keď to máme radi.)
Podlejeme vínom a necháme odpariť alkohol z vína. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, paradajkové pyré, červené zlato a dusíme do zmäknutia. Postupne podlievame s vývarom. Kto má rád pikantné, môže pridať štipľavú mletú papriku.
Pred tým, ako by bolo jedlo hotové rozdelíme to na dve časti.
Jedna porcia je hotová a môžeme ju servírovať s tagliatelle cestovinami ( Ja uprednostňujem túto verziu, bez smotany.)
Pri druhej porcii na záver pridáme smotanu zmiešanú s múkou a necháme zovrieť. Hotové jedlo servírujeme spolu s kolienkami.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/nielen-gulas/zajaci-kralici-paprikas-na-dva-sposoby/