Zajačí ( Králičí) paprikáš na dva spôsoby
 
Suroviny
  • 1 ks králik
  • kus slaniny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia cibuľa
  • soľ
  • mletá červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • 1 dcl suché biele víno
  • 2 lyžička paradajkové pyré
  • 1 lyžička červené zlato
  • 1 dcl slepačieho vývaru
  • 2 ks bobkový list
  • 200 ml kyslá pochúťková smotana
  • hladká múka
Postup
  1. Králičie mäso dôkladne umyjeme, osušíme a rozkrájame na menšie kúsky.
  2. Cibuľu , cesnak a slaninku pokrájame nadrobno.
  3. Zo slaniny vypečieme masť a potom slaninku z panvice vyberieme.
  4. Na masti opražíme cibuľu a cesnak do sklovita.
  5. Poprášime mletou červenou paprikou, a podlejeme 1 pl lyžicou vývaru. Pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, podusíme, aby sa mäso zatiahlo. ( Tu môžeme pridať naspäť vypečenú slaninku keď to máme radi.)
  6. Podlejeme vínom a necháme odpariť alkohol z vína. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, paradajkové pyré, červené zlato a dusíme do zmäknutia. Postupne podlievame s vývarom. Kto má rád pikantné, môže pridať štipľavú mletú papriku.
  7. Pred tým, ako by bolo jedlo hotové rozdelíme to na dve časti.
  8. Jedna porcia je hotová a môžeme ju servírovať s tagliatelle cestovinami ( Ja uprednostňujem túto verziu, bez smotany.)
  9. Pri druhej porcii na záver pridáme smotanu zmiešanú s múkou a necháme zovrieť. Hotové jedlo servírujeme spolu s kolienkami.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/nielen-gulas/zajaci-kralici-paprikas-na-dva-sposoby/