Tentokrát tu pre vás máme jemne restované a korenené krevety so zaujímavo pripravenými fazuľovými strukmi s medom a aj veľmi efektným flambovaním.
Suroviny
hlbokozmrazené krevety 250 g
4 strúčiky cesnaku
2 citróny
olivový olej 1 pl
maslo 150 g
soľ
čierne korenie
chilli papričky 1 ks
worhesterová omáčka 2-3 pl
med 2 pl
brandy 1 pl
bazalka
1 dcl vývar
jedno 500g balenie fazuľových strukov
Postup
Krevety
Krevety treba vybrať z mrazničky dostatočným časovým predstihom a rozmrazovať pomaly, najlepšie v chladničke.
nadrobno nasekané strúčiky cesnaku a chilli papričku, z ktorej najprv odstránim semienka, restujem na olivovom oleji a masle (polovica masla) potom pridám krevety.
Okorením soľou, čiernym korením. Krevety po 2 minút pootáčam a keď chytajú zlatistú farbu potom pridáme šťavu z 1 citróna a worchesterovú omáčku a plátky citróna. Dusím ich do vtedy, kým omáčka nezhustne. (omáčku pri servírovaní vytrieme s toustovým chlebom)
Fazuľové struky
Na panvici zohrejem med a potom pridáme fazuľové struky, maslo. Keď sa maslo rozpustí osolím, okorením, pridám citrónovú šťavu z polky citrónu, nesekaný strúčik cesnaku a nasekanú bazalku.
Keď je potrebné postupne podlievam vývarom a dusím. Struky musia zostať "chrumkavé"!
Predtým, ako sú struky hotové, flambujem ich. (Podstata flambovania spočíva v tom, že sa malé množstvo alkoholu, ktorým sa poleje obsah panvice, následne zapáli. Alkohol sa nechá horieť tak dlho, až sa kompletne spáli a vo flambovanom pokrme tak zostane len šťava. Zapáliť sa dajú jedine pary z nápoja, ktorý obsahuje viac ako 50 % alkoholu.)
V prípade, že sa bojíte flambovania, stačí pridať brandy a nechať niekoľko minút na ohni, kým sa alkohol odparí.
Servírujem toustovým chlebom a podávame k tomu biele suché Chardonnay.
Recipe by Malomestský gurmán at https://gurman.rimava.sk/vyskusane-recepty/stredomorie/krevetovy-bbq-steak-s-fazulovymi-strukmi/