Výborné talianske letné predjedlo pre posedenie na terase. Rýchle, citrónovo-pikantne osviežujúce ľahko stráviteľné a samozrejme fajné. Ďalšia inšpirácia od Jamieho Olivera.
Zapečené šampiňóny plnené citrónovou ricottou
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Kuchyňa: Talianska
Suroviny
- 250 g šampiňónov
- 100 g ricotty
- nastrúhaná kôrka z 1 citrónu
- 1 čili paprička, bez semienok, nakrájaná na malé kúsky
- 1 lyžička oregána
- hŕstka strúhaného parmezánu
- extra panenský olivový olej
- trochu rukoly
- soľ, čierne korenie
Postup
- V miske premiešam ricottu s citrónovou kôrkou, čili, soľou a korením, následne pridám oregáno, parmezán a poriadne rozpracujem
- Odstránim nôžky šampiňónov, poobtáčam ich v olivovom oleji, trochu osolím, okorením
- Naplním ich pripravením krémom, posypem ešte porciou parmezánu, umiestnim na pekáč a na 220 stupňoch pečiem do zlatista, cca. 15 minút.
- Servírujem s rukolou, alebo podobným šalátom.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!