Tento rok bola v záhradách bohatá úroda jabĺk a hrušiek a ak radi maškrtíte tak tu je jeden vynikajúci a jednoduchý recept….
Potrebné suroviny:
- Ovocie: hrušky alebo jablká, banány
- Koreniny: škorica , drvený klinček (pozor iba v malom množstve) vanilkový cukor.
- Šľahačka – na výzdobu a dochutenie + bodol by aj javorový sirup ale ten som žiaľ nemala…
Postup:
Ovocie očistíme pridáme koreniny a vanilkový cukor. Pre dosiahnutie lepšej chuti jablká a hrušky necháme marinovať min. 2-3hodiny potom ich grilujeme na miernom ohni.
Musím sa priznať mne chutili najviac tie hrušky…
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
Absik says
vyzera to mnamkovo 🙂
zuzana says
namiesto javoroveho sirupu je super dat sirup z agave, ale potom odporucam nedat slahacku, pretoze sirup sam o sebe je dost sladky….
kokos says
Tie hrušky na panvici nezmäknú ? Vyzerá to výborne a podľa mňa šľahačka k sirupu celkom pasuje
zuzana says
to urcite, len to nechcem spajat dokopy, pretoze sirup sam o sebe je dost sladky a ked k tomu pridas sladku slahacku, tak mas len sladko v ustach, a nevynikne ti chut ovocia ako taka
ked uz tak daj spolu kontrast, napr. k slahacke daj len stavu z cernic alebo ciernych malin, prip. kyslu smotanu zmiesaj s vanikovym cukrom a tak…
Evina says
Pre Kokos:
Ja som to ovocie nepiekla na panvici ale grilovala, hrušky nezmäkli ale pozor na banány tie nesmú byť moc zrelé lebo sa úplne “roztopia” a je problém ich potom pekne servírovať.
Absik says
Tak… včera som griloval hrušky, na grilovacej panvici. Do marinády som pridal štipku drveného chilli a počas grilovania som hrušky pokvapkal (R)umom.
Bolo to skvelé, pochválila mi to aj svokra 😀
zuzana says
mmmm, tak to ked uz aj svokre chutilo, tak to muselo stat za to…
ja tej svojej mozem uvarit hocico, a chutit jej aj tak nebude 🙂