Je síce tuhá zima, ale dostal som strašnú chuť na niečo grilované. Viete, ako keď Maruškina macocha dostala chuť na jahody… Čo teraz? Maruška nie je doma, vonkajší gril pod snehom, vonku -12°C. Ostáva len elektrický gril, nie to pravé orechové, ale čo už. Ale, k nemu bude nový recept. Korenisté kuracie kúsky s eklektickým ochutením, kde sa kombinujú farebné korenia, koriander, rozmarín, cesnak a pre našinca najmä v inej forme známa bobuľka, borievka. S tou však treba opatrne, je veľmi ambiciózna, ľahko preberie chuťový primát a potlačí ostatné chute. Mäsko bolo výborné, aj keď k dokonalosti jej výrazne chýbalo pečenie na fajnej pahrebe (vidieť to aj na obrázkoch, darmo, skutočný gril je skutočný gril…, vyskúšame tento recept aj v sezóne).
Suroviny:
- 400 g kuracích pŕs
- 1 lyžička čerstvo namletého farebného korenia (mix čierneho, bieleho, zeleného a červeného)
- 1 lyžička mletého koriandra
- Cca. 3 kusy borievok, roztlčených
- Štipka rozmarínu
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 ml oleja
- soľ
Postup:
- Kuracie mäso nakrájam na dlhšie pásiky a napichám ich na špajle, osolím.
- V oleji zmiešam všetky korenia a cesnak, do tohto korenistého kúpeľa vložím špízy, nechám minimálne hodinku marinovať
- A na grile špízy upečiem…
To je všetko… vážne. Dobrú chuť 🙂
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!