Počas našej letnej dovolenky v Taliansku som zistila, že hrdí toskánčania ponúkajú všade svoje „prodotto tipici“, čiže typické miestne produkty, o (pre nás) klasické talianske jedlá neprejavujú záujem. Namiesto špagiet všade ponúkali „pici“ (výslovnosť „píši“ – ručne vyrábané cestoviny, ktoré sú ako špagety, len hrubšie), namiesto boloňskej omáčky zase mäsové ragu. Samozrejme sme sa snažili čo najviac produktov vyskúšať. Cestoviny pici síce nedopadli pre nás najlepšie, ale ragu nám chutilo. Našla som na takéto ragu recept a chcem sa oň podeliť aj s vami.
Čo budete potrebovať:
- 40 dkg mletého bravčového mäsa
- 1 veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 paradajky (či už čerstvé, alebo konzerva)
- 1 dl červeného vína
- olivový olej
- bazalka, oregáno, soľ, čierne korenie
Ako na to:
- Na olivovom oleji najprv opražím cibuľu, cesnak
- pridám mleté mäso, dobre prepečiem
- prilejem vínko, osolím, okorením
- pridám oregáno a bazalku (podľa chuti, ja som použila asi ½ lyžičky bazalky, a trochu menej oregána)
- celú zmes pár minút opekám
- očistím paradajky, nakrájam na malé kúsky a pridám do zmesi
- niekoľko minút prevarím
Hotovo. Servírujem s našimi obľúbenými cestovinami.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!

paradajky lupane cele rozmiksovat.salviu,mrkvu a je toho dost este co ide do ragu.ciao
to je recept pre dorast ?