Dvadsaťminútové recepty často prídu vhod. Či už po ťažkom pracovnom dni, alebo pri neohlásenej návšteve. S týmto receptom si pripravíte výborne a zdravé cestoviny s paradajkami, špenátom, syrom, ku ktorým sa naviac výborne hodí pohárik bieleho vína.
Paradajkovo špenátový farfalle s feta syrom
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
S týmto receptom si pripravíte výborne a zdravé cestoviny s paradajkami, špenátom, syrom, ku ktorým sa naviac výborne hodí pohárik bieleho vína.
Typ receptu: Cestoviny
Suroviny
- 5 strúčikov cesnaku
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- 1,5 dcl bieleho vína
- maslo 30g
- paradajkové pyré v sklenej flaštičke z Lidl
- sušené paradajky (jeden sáčok, alebo jedna flaštička v olivovom oleji)
- bazalka
- slepačí vývar 3 dcl
- baby špenát
- Feta syr 1 balenie
Postup
- Dám zovrieť vodu a uvarím farfalle cestoviny– 15 minút
- Kým sa farfalle pripravujú, nadrobno nasekám strúčiky cesnaku a restujem ich na olivovom oleji, po minúte pridám 5 – 6 lyžičiek paradajkového pyré.
- Cca. 2 minúty restujem a potom podlejem bielym vínom. Keď sa z vína odparí alkohol, pridám na malé kúsky nakrájané sušené paradajky.
- Okorením, osolím a pridám slepačí vývar.
- Pred koncom pridám maslo, baby špenát a dôkladne to premiešam.
- Stiahnem z ohňa a pridáme kocky feta syru.
- Premiešam s farfalle a ihneď servírujem na tanier s čerstvým baby špenátom a cherry paradajkami.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!