Tých niekoľko percent ľudstva, čo má problém s cibuľou nech prestane čítať. Dnes sme navarili indické kura Do Pyaja, čo v vraj znamená niečo ako dvojnásobná cibuľa. Znamená to, že je obsah cibule ešte vyšší, ako je to pri podobných indických receptoch bežné, v tomto prípade je pomer mäso : cibuľa – 1:1. Do Pyaja je jedlo jemne korenisté, od cibule mierne sladkasté, oproti ostatným indickým receptom na tejto stránke až diétne, s dominanciou koriandra. Ak máte chuť na indické jedlo, ale zároveň na niečo menej korenisté, odporúčame kuracie Do Pyaja.
Suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa nakrájaného na menšie kúsky
- 500 gramov jemne nasekanej cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- kelímok bieleho smotanového jogurtu, resp. kyslej smotany
- čili prášok podľa uváženia
- 2 lyžičky mletého koriandru
- 4 zelené kardamómy
- 1 lyžička Garam Masala
- 1 lyžička soli
- olej
Postup:
- Na rozpálenom oleji dobre opražím cibuľu s cesnakom
- Pridám mäso a na silnom ohni ho upražím
- Všetky koreniny primiešam do jogurtu, ten potom prilejem k mäsu a dobre premiešam, nechám na ohni kým sa mäso dobre prepečie
- Ak mám poruke, na koniec pridám na jemno nasekanú koriandrovú vňať a servírujem s indickými plackami, alebo ryžou
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
Absik says
Nazov mi pripomina “Do Piazeh Aloo”, teda perzske “Dve cibule a zemiak” 🙂
daniela says
mnam… tesim sa ked uz budem vo svojej kuchyni variť takéto dobrôtky! 🙂
ND says
Absik: to iste nebude náhoda. Mohol by si to vyskúšať a skúsenosti zverejniť.
Daniela: teraz si bez kuchyne? To musí byť ťažkééééé 😀