Výborný recept na jemne marinované a grilované jahňacie mäso v stredomorskom štýle. Jahňacie kotlety možno nie je jednoduché zohnať, no ak ich náhodou niekde uvidíte, neváhajte. Recept k nemu už máte 🙂
Jahňací pomarančovo – citronový steak s Cous – cous
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Výborný recept na jemne marinované a grilované jahňacie mäso v stredomorskom štýle.
Typ receptu: Mäsité hlavné jedlo
Suroviny
- jahňacie kotletky 8-10
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice jemne nastrúhanej pomarančovej kôre
- 2 lyžice jemne nastrúhanej citrónovej kôre
- kúsok zázvoru
- 1kávova lyžica medu
- olivový olej
- soľ
- 30g masla do Cous cous – môže byť aj viac podľa chuti
- čierne korenie
- 1 menšia cibuľa
- 5 cherry paradajok
- 1 pomaranč
- ½ citrón
- kalifornská paprika trojfarebné balenie ( 2 plátky z každej papriky )
- Cous – cous ½ balenie
- 1 balenie rukkoly.
Postup
Marináda:
- V jednej miske premiešam olivový olej, rozpučené strúčiky cesnaku, pomarančovú a citrónovú kôru a med.
- Okorením a osolím.
- Nechám stáť 10 min.
Jahňacie kotletky
- Jahňacie kotletky natriem marinádou.
- Na grill panvici ich pečiem 4-5 minút z každej strany.
Omáčka a príloha:
- Nadrobno nasekanú cibuľu orestujem na olivovom oleji.
- Pridám cherry paradajky a podlejem pomarančovou a citrónovou šťavou.
- Nechám vychladnúť a pridám rukkolu. Osolím a okorením.
Trojfarebný cous – cous
- Nadrobno nakrájané kalifornské papriky dôkladne premiešam s olivovým olejom, osolím a okorením.
- Cous - cous vložím do hrnca a podlejem horúcou vodou. Nechám stáť 8 - 10 min.
- Po 8 minutách pridám maslo a nasekané papričky.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!