Špargľová sezóna je síce ešte pred nami, ale aspoň s týmto receptom prídeme včas pre vás, milovníkov tejto módnej zeleniny. Ja som špargľu doteraz zjedol len vtedy, ak bola zabalená do anglickej slaniny, aj vtedy len kvôli slanine 🙂 . Ale moja polovička, ona patrí medzi vás… teda tých milovníkov. Minule prekvapila touto pečenou špargľou kombinovanou s krémom zo 7-minutových varených vajec. Karamelovo-slaná špargľová chuť upečenej špargle dáva celkom zaujímavú príchuť, ktorá sa výborne hodí k citrónovo-vaječnému krému. Priznávam, s krajcom čerstvo upečenej hrianky to bolo chutné a celkom výdatné jedlo.
Suroviny:
- 500 g bielej špargle
- 20 g roztopeného masla (na špargľu)
- 4 napol uvarené vajcia (7 min), rozdrvené
- 50 g roztopeného masla (do krému)
- pol zväzku petržlenovej vňate
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- nastrúhaná kôra pol citróna
- muškátový orech
- soľ, korenie, cukor
Postup:
- Špargľu očistíme, polejeme ju roztopeným maslom, posypeme štipkou cukru, osolíme, okoreníme a dáme do rúry na cca. 15 min na 220 °C (ak ste kúpili hrubšiu špargľu, oplatí sa ju prekrojiť na polovicu)
- Pripravíme vaječný krém: vajcia uvaríme len na polotvrdo, cca. 7 minút. Po očistení ich rozdrvíme na drobné kúsky, premiešame s maslom, nasekanou petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou a kôrou, okoreníme muškátovým orechom, čiernym korením a osolíme.
- Špargľu servírujeme spolu vaječným krémom
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!