Pri našom dome rastie stará hruška, na ktorej rastú síce malé, ale chutné hrušky. Je ich toľko, že nevieme čo s nimi. Preto sme sa chytili inšpirácie Nového času a navarili karé s ázijskými koreniami kombinované s čerstvými hruškami. Tie vytvorili hustú, sladkastú korenistú šťavu, ktorá sa k mäsu výborne hodí. Tento recept môže byť ináč výborný aj s iným typom mäsa, karé sa nám zdalo byť trošku suché.
Suroviny:
- 500 g bravčového karé
- 1 lyžica zemiakového škrobu
- 1 dl vody
- 2 lyžice sójovej omáčky (pre krajšiu farbu a zaujímavejšiu chuť sme kombinovali svetlú a tmavú omáčku)
- 1 lyžička silnej feferónovej pasty
- 2 hrušky
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica kari korenia
- olej, soľ
Ako na to:
- Mäso nakrájam na menšie kocky, vodu premiešam so škrobom a následne s mäsom, ktoré potom nechám v chladničke na jednu hodinu
- Hrušky nakrájam na kocky, polejem citrónovou šťavou
- Pripravím korenistú omáčku: v troške vody som premiešal sójovú omáčku a feferónovú pastu
- V horúcom oleji do biela upečiem mäso s kari korením
- Priložím hrušky, zakryjem hrniec a spolu dusím kým mäso zmäkne
- Nakoniec prilejem korenistú omáčku a krátko prevarím
- Podávam s ryžou
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
Anonym says
no tak toto vyskusam, ale z telacinov!