Manžel má strašné predsudky voči zelenine. Nepovažuje ju za jedlo, keď sa nejaká nešťastná zelenina predsa objaví na stole, ihneď začne tiché frflanie a spomínanie stravy pre zajacov a nášho škrečka. Mám však naňho fintu – mixér. Keď je zelenina v jedle dobre rozmixovaná a ešte aj okorenená, nemá žiadne námietky, ešte si na jedle aj pochutí. Tak som začala variť husté krémové zeleninové polievky, ktoré nám obom veľmi chutia.
Začnem hádam mojou najlepšou, brokolicovou krémovou polievkou
Suroviny (pre 4 osoby):
- asi pol kila brokolice
- 2 väčšie zemiaky
- 1 cibuľa
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 dl smotany na varenie
- 2 kocky zeleninového bujónu
- soľ, korenie, muškátový orech, majoránka, šalvia
Ako na to:
- brokolicu rozoberiem na kúsky, nasekám cesnak a cibuľu
- zemiaky ošúpem a nakrájam na malé kocky
- vo väčšom hrnci na olivovom oleji opražím cibuľu a cesnak
- asi po minúte pridám brokolicu a asi 5 minút podusím
- pridám 8 dl vody, zeleninové bujóny, zemiaky
- podľa chuti osolím, okorením, pristrúham muškátový orech, pridám štipku majoránky a šalvie
- zakryjem hrniec a polievku varím kým sa v nej všetko uvarí
- keď sa polievka dovarila zoberiem ju z ohňa a mixérom ju dobre rozmixujem, pričom dávam veľký pozor na to, aby v nej neostali objekty pripomínajúce zeleninu
- do polievky pridám smotanu a ešte raz ju nechám krátko zovrieť
Dobrú chuť.
rdb says
Tak k tejto stranke som sa dostal vdaka delikatesy.sk za co im patri vdaka. A ja idem citat dalej, alebo blizsie? Za co patri vdaka vam.
ND says
Ďakujeme, dúfame že to bližšie bude trvať dlho 🙂