Po lete kuchynského leňošenia sa nám znova nezbierali slinky na nové chute a nové recepty. Začíname zľahka, jemnými chuťami pripomínajúcimi Stredomorie, kuracinou s fajnou bylinkovou omáčkou (bylinky z vlastnej záhrady :), s kapary a čiernymi olivami. Chutné a najmä nič ťažké ani pre kuchára, ani pre žalúdok 🙂 K jedlu sa výborne hodia cestoviny, ale samozrejme aj ryža.
.
Suroviny:
- 450 g kuracieho mäsa
- 1/2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 dl smotany na šľahanie
- cca. po 1,5 lyžičke nasekaného čerstvého tymiánu a rozmarínu (ak používate sušené, tak cca. po pol lyžičke tymiánu a trochu menej rozmarínu)
- 2 lyžičky kapary
- 10-12 čiernych olív
- soľ, biele korenie
- olivový olej
Postup:
- Mäso nakrájam na menšie kúsky, osolím, okorením
- Na rozpálenom olivovom oleji (možno by bolo ešte lepšie na masle) mäso upražím, následne ho vyberiem z panvice.
- Vo výpeku do mäkka opražím najemno nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Mäso dám späť do panvice, prilejem smotanu, pridám bylinky, kapary a čierne olivy
- Premiešam, rýchlo prevarím a hneď aj servírujem.