Viem, viem, pre väčšinu ľudí je špenát hneď podozrivý. Ja mám s ním tiež taký čudný vzťah. Vždy keď mi spomenú, že na obed bude špenát, tak len strúham grimasy. Ale potom, keď sa mi obed dostane na tanier, celkom mi to chutí. Špenát je na tom s ostatnou zeleninou asi podobne, ako myš s veveričou, je to vlastne veľmi podobné zviera, len veverička má lepší marketing 🙂 .
Manželka na dnešnú nedeľu vymyslela palacinkovú tortu so špenátovou plnkou. Chutné a prekvapivo výdatné jedlo, ktoré sa hodí aj ako predjedlo.
Suroviny:
- 8 slaných palaciniek
- 450 g mrazeného špenátového pretlaku
- 3 vajcia
- 1,5 dl kyslej smotany
- 50 g strúhaného syra
- 100 g šunky
Postup:
- Špenátový pretlak rozmrazím v hrnci s 1 dl smotany
- Keď trošku vychladne, k špenátu primiešam na malé kúsky nakrájanú šunku, polovicu syra, 2 lyžice kyslej smotany, 3 žĺtky a osobitne pridám 3 vyšľahané bielka, dobre premiešam
- Poskladám tortu – palacinka – špenátová masa – palacinka, atď.
- Tortu vložím do rúry na 200 stupňov, pečiem 45 min kým sa pekne nafúkne.
- Servírujem s kyslou smotanou a strúhaným syrom.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
germa says
fajnové!!!
Marta Š. says
No, vyzerá to mňamkovo.