A máme tu ďalšiu dobrôtku od našej čitateľky a zdá sa už aj pravidelnej pripievateľky, Janky R.
Mäso – suroviny:
- Bravčove karé (krkovička) asi 1 kg
- horčica (tradičná horčica s vínnym octom a horčicovými semiačkami)
- soľ
- 1 lyžica kečupu
- múka alebo solamyl na zahustenie omáčky
- 1/2 kocky bujónu
- voda
Mäso – postup:
- Bravčové mäso nakrájame na tenké plátky, naklepeme, jemne posolíme a potrieme špeciálnou horčicou s korením (tradičná horčica s vínnym octom a horčicovými semiačkami).
- Mäso necháme asi 30 minút odležať a na malom množstve oleja opražíme z každej strany.
- Potom všetky plátky vložíme späť do panvice, podlejeme horúcou vodou, pridáme 1/2 kocky bujóna (masox) a dusíme asi pol hodiny.
- Po udusení mäso vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou alebo solamylom, pridáme asi 1 lyžicu kečupu necháme povariť a mäso vložíme späť a odstavíme.
Zemiaky – suroviny :
- 1 kg zemiakov
- 1 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 10 dkg údeného bôčika s cesnakom
- asi 250 g čerstvých šampiónov
- maslo, olej, soľ
Zemiaky – postup:
- Asi 1 kg zemiakov dáme variť. Medzitým si na panvici pripravíme na lyžici masla a oleja zmes z údeného bôčika nakrájaného na drobné kocky cibule, cesnaku a šampiónov nakrájaných na jemné plátky.
- Uvarené zemiaky scedíme, pridáme asi 70 g masla, pripravenú zmes a všetko dokončíme šťuchadlom na zemiaky a dosolíme.
Mrkvový šalát
Strúhaná mrkva, strúhané jablká, šťava s 2 citrónov, práškový cukor
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
Gabriela says
urcite je to dobre jedlo, ale nepatri do kategorie hriby…sampiony predsa nie su hriby…su to HUBY…