A máme tu jednoduchý, rýchly recept, ktorý vás iste dostane výbornou chuťou, ktorú mäsu dáva dijonská horčica s tymiánom a fajnými zemiakovými pagáčikmi ochutenými množstvom zdravého póru. Výborná večera na každý deň. Ak nie ste na omáčky, alebo ste na diéte, smotanovú omáčku môžete vynechať a ostať pri vypečenom mäse s pagáčikmi (bude to ale pomerne suché jedlo).
Suroviny
- 4 plátky bravčového karé
- 1 PL dijonskej horčice
- 1 ČL sušeného tymiánu (ak máte čerstvý, ešte lepšie, dajte tam asi 3-4-krát toľko)
- 2 dl smotany na šľahanie (voliteľné riešenie)
K pagáčikom
- 500 g zemiakov
- 25 g masla
- 2 menšie póry nakrájané na krúžky
- 2 PL hladkej múky
- 2 PL oleja
Postup:
- Plátky mäsa potriem horčicou a posypem tymiánom, osolím a nechám trochu marinovať. Potom ich na panvici upečiem.
- Keď je mäso hotové, odložím ho na teplé miesto. Do výpeku pridám smotanu a krátko prevarím, podľa potreby solím, trochu korením. A fantastická omáčka je hotová. Mäso vložím späť do omáčky a trochu ich nechám, aby sa zoznámili. Ten čas aj tak bude potrebný na prípravu pagáčikov.
Pripravím pagáčiky:
- Ešte počas prípravy mäsa som uvaril zemiaky a spravil som s z nich kašu a nechal som ju trochu vychladnúť, aby sa s ňou dalo pracovať.
- V panvici rozpustím maslo a pór v ňom dusím asi 10 minút, kým nezmäkne.
- Kašu premiešam s pórom, osolím a vyformujem z nej chutné pagáčiky.
- Každý pagáčik poobraciam v múke, aby bol celý pokrytý.
- V panvici potom na oleji upečiem pagáčiky, stačí pár minút na každú stranu a servírujem ich s hotovým mäskom.
Dobrú chuť 🙂
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!