Recept krásneho domáceho pečeného kolena. Pre každého milovníka tohto šťavnatého pomaly pečeného mäska nasiaknutého pivnou marinádou. Príprava síce potrvá dlhšie ako objednávke v reštike, ale výsledok fakt stojí za to!
Pečené koleno
Typ receptu: Mäsité hlavné jedlo
Suroviny
- 1 koleno,
- celý cesnak,
- 2 stúčiky cesnaku
- 1 väčšia cibuľa,
- grilovacie korenie
- soľ
- čierne korenie
- 1 pivo
- čalamáda
- horčica
- chren
- feferóny
Postup
- Deň vopred dáme koleno trocha povariť (nie úplne domäkka).
- Vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a dobre potrieme marinádou - rozotreným cesnakom, grilovacím korením, soľou a čierným korením. Potom koleno podlejeme pivom a posypeme nakrájanou cibuľou
- Prikryjeme a dáme do chladničky na 24 hod. Občas obrátime.
- Na druhý deň pridáme na pol rozkrájaný cesnak, vložíme do pekáča a prikryté pečieme asi 60 minút. Potom odokryjeme a dopečieme aby bola koža chrumkavá. Podľa potreby koleno často potierame "vypečenou šťavou - pivnou marinádou"!
- Pečené koleno servírujeme s horčicou, čalamádou, chrenom a feferónmi. odávame ktomu čerstvý chrumkavý biely chlieb!