Dávnejšie sme mali varenie rozdelené tak, že ja som bol zodpovedný za novinky a manželka varila klasiku. Ako sa to často stáva, časom sa v mojej polovičke zobudila zdravá profesionálna súťaživosť, a postupne začala s novinkami prichádzať aj ona. Samozrejme je to výborná vec aj pre mňa, môj obzor a jedálny lístok sa rozširuje. Má to však aj háčik. Takto nie je vždy zabezpečená obhajoba mojich chuťových záujmov.
Na víkendovú hostinu totiž pripravila marinované a neskôr v anglickej slanine zapečené kuracie pečene (vďaka Nový čas). Najprv som ich nechcel, lebo však „ja pečeň nemám rád“. Keď som však videl ako hostia ničia jeden batôžtek za druhým, tak som to nevydržal a okoštoval… a svoju dogmu som mierne upravil 🙂
Suroviny
- 800 g kuracej pečene
- 50 ml piva
- 30 ml vodky
- 300 ml mlieka
- 2 veľké cibule
- Cca. 100 g anglickej slaniny
- Strúhaný syr
- Majorán, soľ, čierne korenie
Ako na to:
- Do mlieka pridáme na krúžky nakrájanú cibuľu, prilejeme pivo a vodku, okoreníme, osolíme a dochutíme majoránom
- Kuracie pečienky vložíme do marinády, zakryjeme a cez noc necháme oddychovať v chladničke
- Ďalší deň pečienky vyberieme z marinády, osušíme
- Každú pečienku zabalíme do tenučkého plátku anglickej slaniny, položíme ich na pekáč
- Na 200°C pečieme až kým sa slanina neopečie do chrumkava, pred dokončením posypeme pečienky strúhaným syrom a ešte niekoľko minút dopečieme.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
Absik says
hehe, pečeň som dnes robil aj ja 🙂
evina says
musí to byť mňamka…. pečienky tiež nemusím ale kuracej pečienke obalenej v tenkej anglickej slaninke neodolám… v lete skúste obalené pečienky zaradom napichať na grilovaciu ihlu a tak ich grilovať, sú fantastické a tá marináda + syr, ich nemôže pokaziť len vylepšiť. (ja ich deň vopred posypem majoránkou a štipkou čierneho korenia a nechám ich v chlade odležať). Nabudúce ich skúsim z marinádou.
Bubu says
pečienka obalená v bacone a ešte k tomu napichnutá sušená slivka je môj tip 🙂
Bubu says
a tú slivku dajte predtým do šálky so studeným čiernym čajom Earl Grey, stačí na 10 min.