V našich krajoch patrí restovaná pečeň medzi klasické recepty gazdiniek. Tentoraz ale túto klasiku trochu doplníme. Ostali sme pri dobre osvedčenom, bohato cibuľovom a majoránkovom základe, obohatíme ho ale pridaním jablka, trochu paradajkového pretlaku a dobrou dávku červeného vína. Okrem ochutnania výborného jedla vám tak tento recept vytvorí aj príležitosť dať si pohárik dobrého červeného vína 🙂
Restovaná kuracia pečeň s jablkami a červeným vínom
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Osvedčený recept obohatený jablkom, paradajkovým pretlakom a dávkou červeného vína.
Typ receptu: Hlavné jedlo
Suroviny
- 500 dkg kuracej pečene
- 4 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- olej, resp. kačacia masť
- 1-2 jablká
- soľ
- čierne korenie
- majoránka
- 2 lyžičky paradajkového pretlaku
- 3 – 4 dcl červeného vína
- ryža (príloha)
Postup
- Kuraciu pečeň, jablká a cesnak nakrájam na malé kúsky, cibuľu nakrájam na tenké rezance.
- Na rozpálenom oleji, resp. masti začnem restovať cibuľu. Potom pridám pečeň a po 2 min. aj jablká a paradajkový pretlak.
- Okorením a osolím a podlejem červeným vínom.
- Varíme asi 20 min.
- Kým bude jedlo hotové postavím vodu a uvarím ryžu. Hotovo 🙂
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!