Mal som strašnú chuť na novú bravčovinu. Najlepšie s prísadami, ktoré som už dávno, alebo vôbec neskúšal pri varení. A samozrejme, duchovia internetu vypočuli moje prosby a naservírovali mi recept s talianskymi prísadami, po prečítaní ktorého mi potokom tiekli sliny. Však kto by ostal ľahostajným pri zozname surovín zahŕňajúcom panenku, prosciutto, sušené paradajky, čerstvú bazalku, alebo božsky znejúce opekané gnocchi s parmezánom?! Pri nákupe som síce musel siahnuť do peňaženky trošku hlbšie ako zvyčajne, ale musím uznať, oplatilo sa to. Dúfam, že bude chutiť aj vám.
Suroviny:
- 450 g panenky, nakrájanej na plátky
- 3-4 ks sušených paradajok, nakrájané na malé kúsky
- 4 plátky prosciutta, nakrájané na malé kúsky
- 1 menšia cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 dl vývaru
- 1 dl sladkej smotany (30%)
- cca. 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
- petržlenová vňať, podľa chuti
- olivový olej, soľ, čierne korenie
- 300 g gnocchi
- 2 lyžice masla
- strúhaný parmezán
Postup:
- Na oleji asi 2-3 minúty opražím cibuľu, prosciutto, cesnak a paradajky
- Pridám mäso, pražím ďalších cca. 5-7 min, podľa chuti osolím, okorením
- Primiešam vývar a smotanu, nechám zovrieť
- Pridám nasekanú bazalku a petržlen a varím ďalšie 2-3 minúty
- Uvarím gnocchi
- Vo väčšej panvici rozpálim maslo a trošku olivového oleja, na ktorom za niekoľko minút opekám gnocchi kým nedostanú krásnu zlatú farbu
- Gnocchi potom premiešam s nastrúhaným parmezánom a servírujem s mäsom
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
Katty says
toto vyzerá ale neskutočne dobre…mňam