Cestoviny mám rád, dostávam na ne chuť dosť často. A vždy hľadám nové spôsoby ako ich pripraviť. Zoznam nevyskúšaných variácií a receptov je našťastie ešte veľmi dlhý. Jednu však môžeme znova vyškrtnúť.
Voila… výborné špagety s omáčkou pripravenou z paradajok, gorgonzoly (samozrejme môžete použiť aj iný, podobný typ syra s modrou plesňou) a zdravého špenátu s príjemným pikantným podtónom chilli papričky. Pochúťka 🙂
Suroviny:
- 300g cestovín (ja som použil špagety)
- trochu olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajok (keďže je zima, použil som taliansku konzervu s celými paradajkami)
- 150g syru gorgonzola (alebo podobný syr s modrou plesňou)
- 180 ml smotany na šľahanie
- 110 g listového špenátu (znova som použil mrazený)
- ½ ČL cukru
- trochu chilli
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Na strednom ohni zohrejem olivový olej, pridám doňho nakrájaný cesnak a asi minútu ho pražím, aby sa uvoľnila aróma.
- Pridám na menšie kúsky nakrájané paradajky, cukor, soľ (opatrne, podľa toho, nakoľko je slaný syr), korenie, chilli a varím 10-15 minút.
- Trochu stiahnem teplotu a pridám gorgonzolu a potom aj smotanu, miešam kým sa syr roztopí a prípadne ešte dokorením.
- Ku koncu pridám špenát, pár minút ho nechám v saune spolu s omáčkou a na koniec pridám medzičasom uvarené špagety. Dobre premiešam a hneď servírujem.
Dobrú chuť!
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
Peter says
Čo takto sa naučiť poriadne po Slovensky? Za spojenie “s paradajok” by ma moja slovenčinárka na základnej a strednej pekne zrezala. Ale vidím že by to pomohlo aj viacerím.
Anonym says
nic moc
Gabča says
Zrezala by ťa aj za “viacerím” ty mudrlant!
Anonym says
Vyzerajú úžasne. Mňam. Nedajte sa odradiť. Teším sa na Vaše recepty.
Miro says
Dnes som urobil na obed, je to perfektné 🙂