Vynikajúca dobrôtka, ktorú sme našli v knihe kuchára bez čapice. Ako je to u nás zvykom, ide o rýchle a jednoduché jedlo. Špagety premiešate s vajíčkami, parmezánom a niekoľkými ďalšími „chuťami“ a potom menšie kôpky tejto masy upražíte. Chrumkavé špagetové kôpky sú výborným predjedlom, snackom, hoci aj hlavným jedlom. Dobrá vec na nich je, že ich ochutenie môžete kombinovať prakticky ľubovoľne, podľa vlastnej chuti, je to ako nejaká talianska omeleta. Jediná nevýhoda je, že môžu byť trochu mastné, ak ich pečiete na oleji (papierová utierka vždy pomôže), dajú sa však upiecť aj v trúbe.
Suroviny:
- 2 nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku
- Hrsť čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- 2 vajcia + 1 žitko
- 100-150 gramov čerstvo strúhaného parmezánu
- 3 nasekané sardelové filety
- 1-2 čili papričky
- 200 gramov špagiet
- Soľ, čierne korenie
- Olivový olej
Postup:
- Všetky suroviny okrem špagiet a olivového oleja zmiešam vo väčšej miske
- Špagety uvarím, scedím a pod studenou vodou ich rýchlo schladím, potom nasekám na 8-10 centimetrové kusy
- Špagety premiešam s ostatnými surovinami v miske
- Na panvici rozpálim trošku olivového oleja na ktorý potom hodím kôpky špagetovej masy a pečiem z oboch strán, kým sú pekne zlaté a chrumkavé (ak sa vám nechce hrať s kôpkami, môžete špagety upiecť naraz, ako veľkú omeletu). Ak bola panvica dostatočne horúca, kôpky by mali byť zvonka chrumkavé, zvnútra ešte mäkké.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
kokos says
nevyhoda trochu mastné ? skus pregnantnejšie, trochu nezaškodí