Což takhle dát si špenát? 🙂 Jeden zo spôsobov, ako do niekoho napchať vraj zdravý špenát (ktorý, priznajme si, má veľmi zlý imidž), je urobiť z neho takúto omáčku, ktorá sa výborne hodí k cestovinám. Otvoríte k nej fľašku bieleho vína a máte príjemné, ľahké jedlo pre každého.
Suroviny:
- 250 g cestovín
- 1 lyžička masla
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g mrazeného špenátu (dá sa samozrejme robiť aj z čerstvého)
- 80 ml smotany na šľahanie
- 75 g syru mascarpone (ak ho nemáte poruke, dá sa aj bez neho, omáčka bude menej hustá a krémovitá)
- Strúhaný parmezán
- Muškátový oriešok
- Olivový olej
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Cestoviny uvarím podľa návodu
- Na panvici zohrejem olivový oleji a maslo
- Keď sa maslo roztopilo vložím do panvice špenát, miešam, kým sa roztopí,
- Pridám najemno nakrájaný cesnak, posypem muškátovým orechom, špenát varím niekoľko minút
- Osolím, okorením, pridám smotanu a mascarpone, prípadne aj trošku z vody, v ktorej sa varia cestoviny, premiešam a nechám krátko prevariť
- Scedím cestoviny a primiešam ich k omáčke, posypem parmezánom a všetko poriadne premiešam a teplé servírujem.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
FERO says
vyzera to vyborne, ale zasa az take lahke jedlo to nebude:-) Skusim to urobit namiesto smotany a mascarpone dam ricottu.
Anonym says
je nepreberne mnozstvo vynikajucich jedal, kde sa da vyuzit spenat. Na Slovensku mame zrejme malo fantazie…pod pojmom “spenat” sa rozumie takmer vzdy poduseny spenat ochuteny cesnakom a smotanou. V tomto recepte este kaloricky “podvihnuty” s mascarpone a parmezanom
korýtko says
heej. ak je teda veľa receptov, tak nám nejake poskytnite pan veľkomožný, lebo to by mohol povedať úplne každý.
ND says
Škoda nadávať na kuchárov na Slovensku. Konkrétne tento recept je od J. Olivera 😉