Máme pre vás recept, ktorý je trochu iný, ako klasické tiramisu. Namiesto horkastej chuti espresso kávy a sladkej Marsaly v tejto variácii zákusku nájdete sladkoksylú príchuť pomarančovej šťavy, príjemne trpkú aromatickosť pomarančovej kôry a vždy obľúbený rum 🙂
P.S. Ak predsa túžite po klasike, tak recept na klasické tiramisu nájdete tu.
Pomarančové tiramisu
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Recept na Tiramisu, ktoré nahrádza chuť kávy ovocnou ľahkosťou pomarančovej šťavy a arómou pomarančovej kôry a rumu.
Typ receptu: Dezert
Kuchyňa: Talianska kuchyňa
Porcie: 4-5 porcii
Suroviny
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg detskej piškóty (podlhovastej)
- 3 ks vajce
- 3 polievkovej lyžice krištáľového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 polievková lyžica rumu
- 2 ks pomaranča ( 2dcl pomarančového džúsu)
- 2 polievkovej lyžice nesladeného KAKAO prášku
- Soľ
Postup
- Do misky nastrúham kôru z pomaranča a do druhej misky vytlačím šťavu.
- K pomarančovej šťave pridám rum.
- Žĺtky vajec, cukor, vanilkový cukor a kôru z pomarančov zmiešam a vyšľahám do peny. Potom pridám mascarpone a dôkladne premiešam.
- Z bielkov vajec vyšľahám tuhý sneh. Do bielkov pridám štipku soli, sneh bude pevnejší a belší.
- Piškóty namočím do pomarančovo – rumovej šťavy a naložíme ich do plytkej misky.
- Piškóty potom natriem krémom.
- Postupne tak vytvorím viac radov piškóty a krému.
- Na koniec posypem kakaom.
- Dám do chladničky na 4-5 hodín.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!