Klasické plnené kura (nemyslím syr a šunku, ale starú dobrú chlebovú plnku) je niečo fantastické. Najmä tá plnená časť, kura je pre mňa menej dôležité 🙂
Recept na výbornú maxiplnkovú verziu už vo svojej databáze máme, tentoraz sme toto klasické jedlo vyskúšali v trochu inom kabátiku – vo forme rolky zabalenej do plášťa z anglickej slaniny. Mňam…
Suroviny:
- 5 kusov kuracích pŕs (cca. 800 g)
- 2 balíky anglickej slaniny, nakrájané na tenučké plátky
- soľ, čierne korenie
Plnka:
- cca. 5 krajcov aspoň včerajšieho chleba
- 4 vajcia
- 1 cibuľa
- trochu mlieka
- trochu masla
- soľ
- biele korenie
- majorán
- muškátový orech
Postup:
Príprava plnky
- Na masle udusím na malé kúsky nakrájanú cibuľu, nechám vychladnúť
- Bielky vyšľahám na bielkový sneh (aby bola plnka ľahšia)
- Do misy dám na kocky nakrájaný chlieb, trochu mlieka (len toľko, aby chlieb zmäkol), premiešam
- Pridám cibuľu, žĺtka, majorán, pristrúham trochu muškátového orechu, osolím, okorením, dobre premiešam a na koniec primiešam bielkový sneh
Poskladanie rolky:
- Kuracie prsia rozrežem „do srdiečka“ (rozrežem ich skoro do konca, potom roztvorím, dostanem väčší kus), mierne naklepem, osolím, okorením
- Na dosku poukladám pásiky anglickej slaniny, aby sa mierne prekrývali a vytvorili tak jednotnú vrstvu slaniny
- Na slaninu poukladám plátky mäsa, potom do stredu umiestnim plnku a pekne všetko zakrútim do rolky
- Rolky vložím na vymastený pekáč (dávajte si pozor, aby sa časť, kde sa dotýkajú konce rolky dostala na spodok pekáča, aby sa vám rolka pri pečení neotvorila), zakryjem alobalom a na 200 stupňoch pečiem najprv 40 minút, potom odstránim alobal a pečiem ďalších 20 minút, aby sa slaninka pekne opiekla.
Dobrú chuť!
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
Mgr.Attila Hegedus says
Ja to určite vyskúšam. Môže to byť ozaj chutné.