Dúfam, že sa Vám naše indické recepty páčia, napriek prestávke totiž s nimi nemienime prestať 🙂 .
Tentoraz tu máme známy recept Tikka Masala, čo je jedlo známe najmä v Anglicku, vytvorili ho vraj totiž Angličania z klasických indických jedál, keď sa im opečená, grilovaná Tikka zdala príliš suchá, tak ju doplnili korenistou kari omáčkou známou aj z iných indických jedál. Tikka Masala je najchutnejšia, keď mäso upečiete na grile.
Suroviny:
- 1 lyžica limetkovej (alebo citrónovej) šťavy
- 1 lyžička jemne nakrájaného zázvoru
- 1 strúčik cesnaku
- 1,5 lyžičky koriandru
- Trošku čili prášku
- Cca. 500 g. kuracieho mäsa
- 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
- 0,5 lyžičky kurkumy
- 120 g bieleho smotanového jogurtu
- 1 menšia zelená čili paprička
- Soľ, čierne korenie, olej
Postup:
- Mäso nakrájam na trošku väčšie kocky, resp. pásiky
- V miske premiešam limetkovú šťavu, zázvor, pretlačený cesnak, čili prášok, polovicu koriandra, soľ a čierne korenie. Pridám mäso, všetko dobre premiešam a nechám pácovať cez noc.
- Kuracie kúsky potom poskladám na ihly a mäso upečiem na grile (alebo v prípade núdze na panvici)
- Medzitým zohrejem olej, v ktorom asi 10 minút pražím cibuľu.
- Pridám kurkumu, rýchlo prevarím.
- Zoberiem cibuľu z ohňa, primiešam jogurt, koriander a čili, na miernom ohni varím, kým omáčka nezhustne
- Kuracie kúsky primiešam k jogurtovej omáčke, masu na ohni premiešam ešte asi 5 minút a servírujem.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
Džony says
Brutálne dobré jedlo…
chylo says
Cakal som od toho trosku viac. Nevyvazena chut.Prilis kyslaste a malo koreniste na indiu.Skusim vymenit jogurt za smotanu na varenie. Dve kysle polozky pre toto jedlo su podla mna vela. Namiesto koriandru dam kari. Idem skusat dalsie. 🙂
Daniel says
chylo dňa 14. Jún 2009 9:21 am : jogurt do tohoto jedla patri kazdopadne, pre korenistejsi vysledok odporucam rimsku rascu a trosku skorice. isteze to pojde i so smotanou ale to uz nebude ono, btw. jogurt robi maso krehcim.
Ludmila says
chylo podla mna kurkuma je dost podbna kari je len je vyraznejsie a spolu s koriandom dosiahnes podla mna dobru indicku chut….
Dobromila says
Veď ja nič, ale vyzerá to ako keby to už bolo raz zjedené.
matej says
vsak sa to vola tikka 🙂 co by si cakala :-))