Predstavujeme Vám recept na kráčie mäso. Uvarili sme ho ako maďarský paprikáš a to hneď na dva spôsoby. Prvý je klasický, druhý ešte zjemnený a obohatený o kyslú smotanu a teda aj bohatšiu omáčku. Ktorá chutí Vám viac?
Zajačí ( Králičí) paprikáš na dva spôsoby
Suroviny
- 1 ks králik
- kus slaniny
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 väčšia cibuľa
- soľ
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- 1 dcl suché biele víno
- 2 lyžička paradajkové pyré
- 1 lyžička červené zlato
- 1 dcl slepačieho vývaru
- 2 ks bobkový list
- 200 ml kyslá pochúťková smotana
- hladká múka
Postup
- Králičie mäso dôkladne umyjeme, osušíme a rozkrájame na menšie kúsky.
- Cibuľu , cesnak a slaninku pokrájame nadrobno.
- Zo slaniny vypečieme masť a potom slaninku z panvice vyberieme.
- Na masti opražíme cibuľu a cesnak do sklovita.
- Poprášime mletou červenou paprikou, a podlejeme 1 pl lyžicou vývaru. Pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, podusíme, aby sa mäso zatiahlo. ( Tu môžeme pridať naspäť vypečenú slaninku keď to máme radi.)
- Podlejeme vínom a necháme odpariť alkohol z vína. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, paradajkové pyré, červené zlato a dusíme do zmäknutia. Postupne podlievame s vývarom. Kto má rád pikantné, môže pridať štipľavú mletú papriku.
- Pred tým, ako by bolo jedlo hotové rozdelíme to na dve časti.
- Jedna porcia je hotová a môžeme ju servírovať s tagliatelle cestovinami ( Ja uprednostňujem túto verziu, bez smotany.)
- Pri druhej porcii na záver pridáme smotanu zmiešanú s múkou a necháme zovrieť. Hotové jedlo servírujeme spolu s kolienkami.