Túto ľahkú, bylinkami ochutenú paradajkovú polievočku Vám odporúčam na horúce letné dni. V porovnaní s u nás klasickými sladkými chuťami paradajkovej polievky sa v tomto recepte uplatnia mierne slané a viac korenisté chute.
.
Suroviny:
- 1 kg zrelých paradajok
- 2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- bobkový list
- čerstvý tymián
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ, čierne korenie
Postup:
- paradajky obarím vriacou vodou a ošúpem ich, následne rozmixujem
- na oleji upražím nadrobno nakrájanú cibuľu
- potom pridám paradajky a rozdrvený cesnak, 5 minút dusím pod pokrievkou
- do masy vložím čerstvý tymián a bobkový list ,
- prilejem 1 liter vody, polievku varím asi 30 minút na miernom ohni
- osolím, okorením, povarím ďalšie 2-3 minúty
- servírujem s upraženými mandľovými lupienkami