Nie príliš často, ale sem-tam sa nám na stôl dostane aj ryba. Nie som veľkým fanúšikom rybaciny. Takže keď si rybu už dám, uprednostňujem „bezproblémové“ a chutné morské ryby, ako je napríklad losos. Veľmi sa mi k nim hodia bylinky, čomu zodpovedá aj tento recept. Je to v podstate jednoduchý pečený losos, s jemnou bylinkou kôrkou, inšpirovanou mojou milovanou plnkou pre šampiňóny.
Suroviny:
- 2 krajce sendvičového chleba
- Cca. 500 gramov lososových filiet
- Nasekaný čerstvý petržlen, trošku rozmarínu a šalvie, množstvo podľa vlastných chutí, cca. 1-1,5 dl (ak používate sušené bylinky, treba výrazne menej)
- 1,5 lyžice olivového oleja
- 1,5 lyžice dijonskej horčice
- Soľ, korenie
Postup:
- V nádobke rozmixujem chlieb, olej, bylinky, soľ a korenie, kým nedostanem dobre premiešanú mierne hrudkovitú masu
- Filety položím na alobal, mierne osolím, okorením, ich hornú časť natriem dijonskou horčicou a potom ich pokryjem bylinkovou masou, ktorú jemne pritlačím, aby sa nerozpadla
- Pekáč vložím do trúby zohriatej na 220 stupňov a rybu pečiem 11-13 minút, kým sa pekne upečie a kôrka schrumkavie
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!