Ak ste poľovník, alebo máte to šťastie mať niekoho v rodine či medzi priateľmi kto vám dodáva divinu, tak vám vrelo odporúčame tento recept. Nič sa nehodí lepšie na ohnivé mäso, ako práve kvalitná mladá divina. Ale ak ju nemáte poruke, kľudne náš recept vyskúšajte aj s bravčovinou, nebudete sklamaní.
Ohnivé mäso zo srnčieho stehna
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Nič sa nehodí lepšie na ohnivé mäso, ako práve kvalitná mladá divina.
Typ receptu: Hlavné jedlo
Suroviny
- 1 kg srnčie stehno, resp. bravčové stehno (v tomto prípade vynechám koreninovú zmes – Divina
- 4-5 stredne veľkých cibúľ
- 5-6 nasekaných nakladaných uhoriek
- olej
- paprika mletá
- rasca mletá
- chilli paprika (podľa chuti)
- 2 dcl lečo, resp. čerstvá paprika a paradajky
- 1 polievková lyžica horčice
- 1 polievková lyžica kečupu
- soľ
- čierne korenie
- majoránka
- koreninová zmes – Divina (mlynček)
Postup
- Mäso a cibuľu nakrájam na tenké rezance.
- Na rozpálenom oleji začnem restovať mäso cca. 10 min. Potom pridám cibuľu, chilli papriku, rascu a mletú červenú papriku.
- Po 5 minútach varenia pridám lečo, nasekané uhorky, horčicu, kečup, soľ, majoránku, čierne korenie a koreninovú zmes divina.
- Varím ďalej pokiaľ bude mäso úplne mäkké.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
