Nedá mi (som ND) nepridať krátky predslov. Naozaj nás potešilo, že sme po roku písania Malomestského gurmána začali dostávať príspevky od našich čitateľov, ktorí sú ochotní prezentovať výsledky svojich pokusov a pridať sa k nám. Po minulej premiére čitateľského receptu tu máme ďalšieho nádejného Malomestského gurmána, Evinu.
Evina, odovzdávam slovo:
Neviem kto ako ale ja rada experimentujem a vymýšľam rôzne recepty… a tento sa ozaj vydaril …
Potrebné suroviny:
- Jelenie stehno – prípadne iná divina
- Koreniny:
- bôbkový list
- nové korenie (rozdrvíme)
- muškátový orech
- štipka anízu
- vegeta
- rasca
- čierne korenie
- Červené víno Cabernet alebo Merlot,
- olej,
- brusnicový kompót
Ako na to:
Všetky koreniny zmiešame v oleji a naklepané mäso marinujeme 24h, potom v horúcej panvici mäso prudko opečieme, do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu kúsok podusíme a mäso vložíme späť do panvice, podlejeme vínom a necháme mäso udusiť keď zmäkne pridáme brusnicový kompót a necháme celé prebublať… (ten kompót je vynikajúci aj ako príloha)
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
germa says
divinu kedykoľvek a takto je vynikajúca. Len neviem, prečo to mäso musíš naklepať.
Katarina says
Práve som dostala divinu, myslím že cez víkend tento recept vyskúšam, lebo už podľa popisu technologického postupu musí byť výborný
jojo says
tento recept je krásny príklad toho, že aj v jedle jednoduchosti je krása
Jeleň says
dobry a jednoduchy recept – skuste pridat este borievky a namiesto vegety originalne korenia.
Evina says
nabudúce skúsim aj tie borievky, a čo sa týka toho naklepania tak tento postup som zvolila len preto že som bola upozornená že to nie je “mladá divinka” tak radšej som to mäsko kúsok znehodnotila, ale máš pravdu ak je mladá divinka tak škoda klepať… ja tiež málo kedy zvyknem.
horár says
Borievky áno, ale nie tie z obchodu. Treba ich obrať priamo na borievke, ale je to veľmi pichľavá záležitosť Oberať ich po jednej je nezmysel. Osvedčilo sa mi pod krík rozprestrieť okrúhlu starú plachtu a búchať po borievke palicou. Borievky odpadnú na plachtu, nasypú sa aj s ihličím do krabice a doma preberú. Uzavtú sa do flašky z brúseným skleneným uzáverom, ako sa používajú v laboratóriu.
A ešte niečo. Do pácu (nálevu) sa dáva len starý jeleň ulovený v ruji (v septembri), lebo páchne capinou. U ostatnej diviny z vysokej to nie je treba.
dremer says
ja som na koniec pridal trosku octu,bolo to vyborne
zunicka says
Vyborne, velmi sme si pochutili!
magda says
uz mam jelenie mäso dlho v mrazničke, dala si mi dobrú inšpiráciu, vyskúšam
magda says
už mam jelenie mäso dlho v mrazničke, dala si mi dobrú inšpiráciu, vyskúšam