Krkovička nemusí byť len so zemiakmi 🙂
Užite si výbornú korenistú krkovičku (alebo ak veeeeľmi musíte, tak kuracie prsia) s trochu inou prílohou. Pripravili sme k nej voňavý a krémový prívarok z červenej šošovice. O jednoduchú prípravu sa nemusíte báť, červená šošovica sa uvarí rýchlo, nemusíte ju dávať do vody hodiny pred varením a s vínkom a krémovým jogurtom vám bude zaručene chutiť.
Pečená krkovička s červenou šošovicou
Čas prípravy
Čas varenia
Celkový čas
Typ receptu: mäsité hlavné jedlo
Suroviny
- 4 plátky krkovičky, resp. kuracie prsia
- grilovacie korenie
- chilli
- koriander
- olivový olej
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice paradajkovej pyré
- soľ
- čierne korenie
- 1,5 dcl bieleho vína
- slepačí vývar 0,5l
- 2 kávové lyžice horčice
- 3 ks bobkového listu
- 250 g červenej šošovice
- 150 g bieleho jogurtu
Postup
- plátky krkovičky, alebo kuracích pŕs dôkladne natriem grilovacím korením, koriandrom a roztlačeným strúčikom cesnaku.
- Mäso dám do chladničky na 1 hod.
- Červenú šošovičku niekoľkokrát opláchnem studenou vodou a nechám odkvapkávať.
- Nadrobno nasekanú cibuľu a 1 strúčik cesnaku opražím na trocha olivovom oleji, okorením a osolím.
- Cibuľu restujem do zlatista a potom pridám paradajkové pyré (pretlak), horčicu a podlejem vínom. Keď z vína sa odparí alkohol pridám vývar.
- Vložím dva strúčiky cesnaku v celku, bobkový list, a červenú šošovičku. Dôkladne premiešam a na strednom ohni varím do hotova cca. 10 min. V prípade, že sa odparí veľa šťavy, doplním vodou.
- Keď je prívarok hotový, stiahnem z ohňa a pomaly pridám biely jogurt. Na koniec ešte raz dám zovrieť.
- Mäso vyberiem z chladničky a krátko opečiem na rozpálenej gril panvici ( 3 min. z každej strany).
- Servírujem na tanier s toastovým chlebom.
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu “AF5” a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!